case continu

Nieuwe positionerings-campagne Continu

Al meer dan 20 jaar is Continu dé intermediair voor ingenieurs en techneuten in de bouw en industrie. Een beroepsgroep waar momenteel veel vraag naar is. Om Continu te wapenen tegen concurrenten en om de groeiambities van het bedrijf waar te maken, ontwikkelden we een nieuwe positionering en bijbehorende campagne.

Inzicht

Carrière maken doe je elke dag, niet alleen als je van baan wisselt

Een van de dingen waarmee Continu zich onderscheidt, is de focus op langetermijnrelaties. Continu richt zich op het ontwikkelen van carrières. En dat gaat verder dan alleen arbeidsbemiddeling. Zo biedt Continu techneuten o.a. gratis carrière tools. Het bedrijf is er dus ook voor techneuten die niet op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel stappen willen zetten. Of zoals Continu zelf zegt: ‘Wij bieden jou je carrière lang ondersteuning.’

Idee

Let’s engineer your career

We wilden Continu sterker positioneren als de carrière-ondersteuner voor ingenieurs. Daarom verruilden we de oude slogan (Altijd wind mee) voor een nieuwe slogan: Let’s engineer your career.

Daarnaast ontwikkelden we een nieuwe campagne, waarbij we de ingenieur op een voetstuk zetten. Een hoofdrol in deze campagne was weggelegd voor Tijl Beckand. Zijn boodschap? “Als ingenieur verdient jouw carrière ruim baan. Want wat jij bedenkt, ontwerpt en maakt, maakt de wereld mooier! Laat je daarom ondersteunen door Continu en zet elke dag nieuwe stappen in de bouw of industrie. Of je nu wel of geen nieuwe baan zoekt.”

Naast YouTube en andere online kanalen maakten ook radiospots en billboards onderdeel uit van de mediastrategie.

ka-ching!

Resultaten van de campagne na 2 weken:

Youtube

Weergaven 459.165
Websitebezoeken 1.830

Brandlift

Ad recall +39,9%
Brand awareness +30,7%

Overige resultaten:

Webverkeer

Google ads +55%
SEA +58%
Conversieratio* +65%
Facebook +85%

Conversieratio’s

SEA +65%
Display +73%
Direct verkeer +49%
Conversiewaarde +167%

Websitebezoeken

Homepage +78%
Vacature pagina +58%
Job-alert pagina +422%

Kennismaken?

Benieuwd hoe we jouw bedrijf of merk vooruit kunnen helpen? Kijken of er een klik is? Laten we kennismaken. Je vindt ons in het opvallendste gebouw van Eindhoven: de Blob. We kunnen hier afspreken of bij jou. Neem even contact op met Rowan Zomers of Wouter Aarts.

Maak je brains happy

Meld je aan voor onze nieuwsbrief vol marketinginspiratie.