case woonexpress

Nieuwe positionerings-campagne Woonexpress

Met 10 enorme woonwinkels in Nederland en een webshop biedt Woonexpress een wereld aan wooninspiratie. Je vindt er compleet ingerichte interieurs in diverse woonstijlen en een gigantisch aanbod trendy woonaccessoires. Ondanks de landelijke dekking kent nog niet elke Nederlander Woonexpress. En degenen die de winkel wel kennen, baseren hun beeld nog te vaak op de oude formule. Omdat Woonexpress zowel qua assortiment, inrichting als ambitie een flinke stap heeft gemaakt, ontwikkelden wij een nieuwe positionering en bijbehorende campagne.

Inzicht

Driemaal ja

Als het gaat om je interieur wil je meestal drie dingen. Je wilt dat die nieuwe bank, lamp of tafel liefde op het eerste gezicht is. Je wilt er niet te veel voor betalen. En je wilt je nieuwe aanwinst snel in huis hebben. Woonexpress tikt al die boxen aan. De inspirerende winkels laten je sneller verliefd worden op een product. Alles is direct uit voorraad leverbaar en de prijzen zijn ook nog eens lekker scherp. Driemaal ja dus.

Idee

Yes Woonexpress!

Ons idee was even simpel als aanstekelijk. ‘Driemaal ja’ vertaalden we naar ‘Yes Woonexpress!’ Zo koppelden we het yes-gevoel letterlijk aan Woonexpress. Het gevoel van enthousiasme, inspiratie en vernieuwing. Om dit gevoel direct goed neer te zetten, ontwikkelden we een tv-commercial met Quinty Trustfull en haar dochter Moïse, die een bekende influencer is. Ze bezochten samen een Woonexpress winkel en etaleerden enthousiast hun yes-gevoel.

Naast de commercial met Quinty en Moïse, maakten we ook een versie met talloze Nederlanders. Allemaal vinden ze hun eigen Yes bij Woonexpress. De campagne wordt verder ondersteund door uitingen op YouTube, Facebook en Instagram. Ook is het nieuwe thema doorvertaald naar de website, diverse inspiratiemagazines en persoonlijke content formats.

ka-ching!

Nog even geduld a.u.b

Momenteel loopt de campagne nog. Zodra we resultaten kunnen delen, lees je ze hier.

Kennismaken?

Benieuwd hoe we jouw bedrijf of merk vooruit kunnen helpen? Kijken of er een klik is? Laten we kennismaken. Je vindt ons in het opvallendste gebouw van Eindhoven: de Blob. We kunnen hier afspreken of bij jou. Neem even contact op met Rowan Zomers of Wouter Aarts.

Maak je brains happy

Meld je aan voor onze nieuwsbrief vol marketinginspiratie.