Happy Cactus

Creatieve Social media campagne

Social media speelt een grote rol in onze levens. Lekker scrollen op Facebook, geïnspireerd raken op Pinterest of filters uitproberen op Snapchat: net zoals wij besteedt ook jij waarschijnlijk flink wat tijd op de socials. En dat geldt ook voor je doelgroep. Dagelijk gebruikt maar liefst 96% van de Nederlands social media. Gemiddeld ze zijn zo’n 98 minuten per dag bezig met volgen, liken, pinnen, posten en delen. En ze interacteren niet alleen met vrienden of vage bekenden, maar ook met merken. Kortom: kansen genoeg!

Bereik je doel met een social media campagne

Met een social media campagne kun je mooie resultaten bereiken, wat je zakelijke doelstelling ook is. Vergroot bijvoorbeeld de zichtbaarheid van je merk, waardoor je aan je merkbaarheid werkt. Of bouw bereik op door je boodschap aan zoveel mogelijk mensen in je doelgroep te tonen. Zorg vervolgens dat mensen over je bedrijf gaan nadenken of zich verder gaan verdiepen in je product door meer verkeer binnen te halen, leads te verzamelen of interactie uit te lokken. Daarnaast is een social media campagne ook uitermate geschikt om mensen te verleiden tot een aankoop, download of registratie. Of werk aan stevige klantrelaties door continu met ze in gesprek te blijven.

Verleid je doelgroep met scorende social media creatives

Weten wie je doelgroep is en op welke kanalen zij zich bevinden, zorgt ervoor dat je gericht kunt targetten. Maar dat kan en doet je concurrent waarschijnlijk ook. Dit betekent dat je campagne onderscheidend en opvallend moet zijn. Wist je dat we maar 1,7 seconden hebben om iemand te laten stoppen met scrollen? Een goed concept is daarom van groot belang. Goede creatives spelen een belangrijke rol in het succes van je social media campagne. Met stopping power, emotie of gebruikmakend van de juiste context, om je doelgroep te bereiken en uiteindelijk te verleiden tot actie. Reden genoeg om hier de aandacht aan te besteden die het verdient. 

Kennismaken?

Benieuwd hoe we jou vooruit kunnen helpen? Kijken of er een klik is? Laten we kennismaken. Je vindt ons in het opvallendste gebouw van Eindhoven: de Blob. We kunnen hier afspreken of bij jou.