Happy Cactus

UX/UI design

UX/UI: hoe slim is jouw design?

Is User Experience (UX) en User Interface (UI) een populair containerbegrip? Of een trend? Nou, het is er altijd al geweest en dat zal ook niet verdwijnen. Door de jaren heen kent UX vele vormen en maten. Maar één ding blijft gelijk: we zetten de mens centraal. Dit perspectief geeft zo’n effectief inzicht dat het de investering meer dan waard is. Resultaat gegarandeerd!

Zet je klant in beweging

Je wilt dat jouw design elke vraag beantwoordt, elke misstap voorkomt en bijstuurt waar dat nodig is. Als je jouw klant in beweging wilt zetten, is het een goed idee om je aanbod zo makkelijk mogelijk bereikbaar te maken. En dat het – als het even kan – perfect past bij jouw doel en resultaat.

Mens en machine

De interactie tussen mens en systeem is complex en altijd in beweging. Met de kennis van het menselijk gedrag en de mogelijkheden in techniek hebben we een voorsprong om je klant met design zo goed mogelijk van dienst te zijn. De combinatie van jouw doel, doelgroep, missie en visie is uniek en jouw design heeft speciaal aandacht nodig.

Keuzes maken

Daarnaast spelen er factoren mee zoals budgetten, prioriteiten, concurrentie, ga zo maar door. Dit komt neer op keuzes maken. Hoeveel impact gaat onze oplossing hebben? En hoeveel effort moeten we daarvoor investeren? Oftewel: kosten versus baten. Design is altijd een trade off. Daarbij helpen je we graag met onderbouwd advies voor de best mogelijke keuzes. Een plan van aanpak om zowel de klant, als jouw doel de hoogste kans van slagen te geven.

Hoe pakken we dit dan aan?

Slim design komt niet zomaar tot stand. We starten altijd met onderzoek dat ons helpt positieve aannames te doen om je resultaat te behalen. Hiervoor stellen we een gemêleerd team van specialisten samen die het proces met je bewandelen.

1. Je klant en business begrijpen

Analisten helpen je inzicht krijgen in je klant en marktvereisten. 

2. De daadwerkelijke uitdagingen definiëren

Strategen definiëren de daadwerkelijke uitdagingen, zoals het doel, de doelgroep en de unieke oplossing. 

3. Oplossingen bedenken

Afhankelijk van het vraagstuk, betrekken we diverse specialisten. Zij onderzoeken hoe jij jouw oplossing het beste communiceert.

4. Oplossingen creëren

Designers en developers maken je oplossing tastbaar.

5. Resultaten testen en evalueren

Samen analyseren we of de doelen worden behaald en beoordelen we waar we bijsturen om het resultaat te verbeteren.

Wij maken resultaatgericht design tastbaar

Hoe groot of klein je vraagstuk ook is: er is altijd een pad om je doelen te bereiken. We faciliteren dit pad graag, zodat jij scoort met resultaatgericht design.

Kennismaken?

Benieuwd hoe we jou vooruit kunnen helpen met goed UX/UI design? Kijken of er een klik is? Laten we kennismaken! Ian Thorne vertelt je er graag alles over. Je vindt ons in het opvallendste gebouw van Eindhoven: de Blob. We kunnen hier afspreken of bij jou.