Dit najaar lanceert Happy Cactus een nieuwe startup in de kerstpakkettenmarkt, genaamd Amaaaze.me. Na Kerstpakkettenkiezer.nl en Premiumkerstpakketten.nl wordt dit onze derde startup in deze markt in 4 jaar tijd. Beide eerdere startups staan in de top 5 van Google. Na 4 jaar optimaliseren van push- en pull kanalen zochten we naar nieuwe wegen om ook dit jaar groei te kunnen realiseren. Onze focus lag daarbij op product- en marktontwikkeling. Uiteindelijk heeft deze zoektocht geresulteerd in het nieuwe kerstpakkettenconcept Amaaaze.me.

Wat maakt Amaaaze.me anders?

In de huidige kerstpakkettenmarkt heb je keuze uit 2 soorten productconcepten. Allereerst heb je het traditionele (thematische) kerstpakket. De werkgever bepaalt hier welk pakket de werknemers krijgen. Voordeel: wat je krijgt als werknemer is echt een verrassing. Nadeel: de kans is groot dat de inhoud van het pakket niet aansluit op je persoonlijke wensen.
Daarnaast heb je het keuzeconcept. Hierbij mag je als werknemer zelf een keuze maken uit een aantal door de werkgever geselecteerde geschenken. Voordeel: het geschenk sluit aan op je persoonlijke voorkeur. Nadeel: de verrassing is eraf.
Amaaaze.me biedt het beste van beide werelden. Wat je als werknemer krijgt is een verrassing, maar je weet zeker dat het bij je past.

Interactieve video

Met Amaaaze.me willen we het geven en krijgen van cadeaus leuker en persoonlijker maken. Een belangrijk onderdeel daarbij is de humoristische, interactieve kerstvideo die we hebben ontwikkeld. In deze video vraagt de Kerstman je aantal keuzes te maken. Hierdoor weten we precies met wat voor soort pakket we jou als werknemer aangenaam kunnen verrassen.
Bekijk hier de demovideo.
De rol van Kerstman wordt overigens met glans gespeeld door onze collega Vincent.

Personalisatie

Amaaaze.me richt zich niet alleen op de ontvangers van een pakket. Ook aan de gever is gedacht. Het intuïtieve platform van Amaaaze.me helpt de werkgever bij het inrichten van de perfecte cadeaubeleving. Als werkgever kun je kiezen voor onze makkelijke kant-en-klaar oplossing. Maar je kunt ook allerlei zaken aanpassen en personaliseren. Zoals de uitnodiging voor het bekijken van de interactieve video, het uiterlijk van de doos en de inhoud van de brief in het kerstpakket. Zo kun je als werkgever eenvoudig extra betekenis geven aan het pakket. Kerstpakketten geven is daarmee meteen een stuk leuker.

Pilot Amaaaze.me

Momenteel staat Amaaaze.me in private beta en voeren we gesprekken met launching partners. De eerste reacties op het kerstpakkettenconcept zijn positief. Toch willen we voorzichtig en lean starten. Dit jaar benutten we om zoveel mogelijk learnings te verzamelen. Samen met een aantal grotere werkgevers gaan we Amaaaze.me eerst als pilot uitrollen. Geheel volgens de regels van ‘the lean startup’. De gesprekken hierover zijn momenteel gaande.

Nieuwsgierig? Meedoen aan de pilot?

Wil je graag meer weten over Amaaaze.me, op de private beta lijst staan of meedoen aan de pilot? Neem dan contact op met Koen Bouwens via +31(0)850 601 615 of koen@happycactus.nl.
Ben je zelf niet verantwoordelijk voor de kerstpakketten bij je bedrijf, maar zie je Amaaaze.me wel zitten? Stuur dit bericht dan door je naar je collega die hier over gaat.